Riviera thuis inrichten

Woonkamer koraal in glamourstijl

Franse Riviera roept tal van associaties op: glamour, luxe huizen, een weelderig leven en een prachtige stijl. 

Zuid-Frankrijk heeft altijd veel bekende en invloedrijke kunstenaars gebonden en geïnspireerd. Of het nu Picasso, Matisse of Renoir zijn - ze hebben allemaal een geïntegreerd landschap en levensstijl in hun werk.

Kan je het perfecte huis in Riviera stijl, of beter gezegd "Maison Rivière" à la française, toveren?

Inrichtingsstijlen zijn in de loop van de tijd gesplitst en verandert, zodat vandaag de dag een onderscheid wordt gemaakt tussen neoklassieke stijl en hedendaags design.

liefhebbers van neoklassieke stijl kunnen pompeuze interieurs uitproberen. Fluwelen meubels, gordijnen met kwastjes, vergulde kroonlijsten en ornamenten aan het plafond en Victoriaanse schilderijen in goudbarokke lijsten zijn daar voorbeelden van.

Een waar eerbetoon aan het verleden...

Interieur À LA MEDITERRAN

In tegenstelling tot hedendaags design. 

Deze stijl wordt gekenmerkt door grote, open ruimtes, veel licht, zon en een prachtig uitzicht dat u kunt genieten door de ramen van vloer tot plafond.

Alles mag er niet te steriel uitzien en dit wordt bereikt door stijlvolle meubels, moderne kunstwerken en de nodige frisheid door grote, groene planten.

Rustiek en maritiem is voor deze indeling als het ware "natuurlijk". Grote tafel van massief hout, plafondbalken en lichte en neutrale kleuren.

 Riviera Yachts von Peter Graham

Glamour Chic

Net als bij Glamour Chic wordt bij de Riviera stijl gespeeld met metaal in de ware zin van het woord.

In combinatie met kleur ziet het er modern in plaats van traditioneel uit en brengt het elegantie in uw eigen vier muren. Zo krijgt u de flair van de high society in uw huis.

Wij adviseren edele kleuren voor de muren. Zwart-wit foto's van bekende persoonlijkheden zijn populair en onderscheiden zich van de massa.

Hoogwaardige messing lijsten geven de finishing touch en passen perfect in hun omgeving, voor een all-round succesvolle interieurinrichting.

Elegante roze keuken met schilderijen

Alle schilderijen op deze site

Kunstliefhebbers kunnen hier terecht:

Woonkamer met karakter

Woonkamer

Tips en trucs zoals bruikbaarheid en comfort sluiten elkaar niet uit.

Urban Jungle

Binnenuitrusting: levendig en duurzaam

Sta dichter bij de natuur. Leef in het groen en versier met trendy planten.

NAAR BOVEN