Ludwig Richter ( * 1803 † 1884 )

Biografie van Ludwig Richter

De illustrator van de sprookjes

Ludwig Richter werd op 28. September 1803 in Dresden geboren. De eerste leraar van deze Duitse schilderij, tekenaar en illustraor was zijn vader Carl August Richter, die zelf een bekende tekenaar was.

Op zijn reizen door Frankrijk en Italië tussen 1820-1826 maakte hij vriendschappen met andere kunstenaars. Hier mee verzamelde hij ideeën, ontdekt hij de harmonie in de natuur en leert naar mensen kijken. Zo ontstond zijn eerste eigen stijl van schilderijen.

De eerste werken van Ludwig Richter waren uitzichten op Dresden. De meest bekende schilderijen zijn "Der Watzmann", "Überfahrt am Schreckenstein" en "Genoveva". .

Van 1836 tot 1876 was hij professor aan de kunstacademie van Dresden. Later werd hij daar professor landschap schilderijen en ook benoemd tot hoogleraar. Hij illustreerde sprookjes boeken, met inbegrip van de sprookjes van de gebroeders Grimm, Andersen, en Musaeus. Zijn werk werd toegekend aan de meest prachtige illustraties van de 19e eeuw. Als Illustrator werd hij het meest populair. Hij illustreerde meer dan 150 boeken en prenten van meer dan 2.000 gravures. Bijzonder opmerkelijk zijn de tekeningen in de collecties: "Beschauliches und Erbauliches“, „Goethe-Album“, „Vaterunser“, „Schillers Lied von der Glocke“, „Voer de Goern“, „Fürs Haus“, „Der Sonntag“, „Neuer Strauß fürs Haus“, „Unser tägliches Brot“ und „Gesammeltes".

<

In 1873,moest hij de schilderkunst opgeven door een ernstige oogziekte. In 1884 overleed hij in zijn geboortestad Dresden, waar hij begraven werd. < /p >

Kunstdrukken & schilderijen van Ludwig Richter
Naar boven