Ideeën voor rasterophanging

De rasterophanging is geconstrueerd volgens het schaakbord-principe. De schilderijen hangen symmetrisch en proportioneel aan de muur, waarbij de afstanden tussen de schilderijen gelijk zijn.

Het is zinvol als u kiest voor een even aantal schilderijen met een uniform formaat. De gaten tussen de schilderijen moeten ook heel duidelijk gecoördineerd zijn.

Het minimum aantal schilderijen is vier, aangezien de beelden zo zijn opgehangen dat ze een exact uitgelijnde rechthoek of vierkant vormen. Het maximale aantal schilderijen hangt natuurlijk af van de capaciteit van uw muren - theoretisch is er geen limiet.

De rasterophanging is bijzonder geschikt als u meerdere afbeeldingen hebt die thematisch in elkaar passen. Goede voorbeelden hiervan zijn plantkunde, grafische prints of zwart-wit foto's. Dit stelt u in staat om een gerichte presentatie te maken. Je kunt een verhaal op deze manier vertellen, of je kunt verschillende facetten van een stijl weergeven - heldere vormen en lijnen zien er zeer modern en stijlvol uit.

Voor het ophangen van het raster moet je een potlood en een meetlint gebruiken om je eigen galerie te maken.

Alle schilderijen op deze pagina

Kunstliefhebbers kunnen hier terecht:

De mooiste schilderijen voor uw badkamer

Kunst in de badkamer

Badkamer

Met slimme ideeën en de juiste planning is de badkamer je favoriete plek.

Riviera stijl

Luxe smaak of landelijk

Prachtig en elegant tegelijk. Franse Rivièra als model voor een glamoureus leven.

NAAR BOVEN