Schilderijen met passe partout online kopen

Passe partouts

Perfect om grafische kunst te tonen.

PASSEPARTOUT KEUZE

Een passe-partout is een kartonnen frame om afbeeldingen en foto\'s heen. Passepartouts zijn bedoeld om het uitzicht naar het kunstwerk te vergroten en af te leiden van de lijst. Natuurlijk maakt een passe-partout het ook mogelijk om een kleinere afbeelding in een grotere gewenste lijst te plaatsen om zo een nog indrukwekkender effect van het totale schilderij te bereiken.

Bij KUNSTKOPIE.NL kunt u twee soorten passe-partout krijgen. Naast de traditionele passe-partout, waarin de afbeelding is afgebakend, bieden wij u ook een passe-partout aan, die het beeld een beetje verhoogt en zo een natuurlijke schaduw door afstand genereert.

.

BIJ WELKE AFBEELDING EEN PASSEPARTOUT?

Passepartouts zijn een stilistische must voor afbeeldingen, schetsen en ontwerpen.  

Passepartouts van karton werden pas aan het einde van de 18e eeuw populair en waren daarvoor niet gebruikelijk. Passepartouts hadden in de afgelopen eeuwen de belangrijkste taak om kunst die werd gedrukt of getekend op papier te beschermen, omdat de bossen die destijds voor de lijsten werden gebruikt, sterk verzuurd waren en het kunstwerk aantasten. 

Maar de combinatie van afbeeldingen op doek met een passepartout werd toen al beschouwd als een stilistische breuk. Dit geldt vooral voor olieverfschilderijen. Een met olieverf geschilderd werk met een passe-partout is in het museum nauwelijks te vinden.


Om technische redenen is het niet mogelijk om canvasprints of handgeschilderde olieverfschilderijen te combineren met een passe-partout, want dan zouden we uw doek op hout moeten lamineren - en wij vinden dat een echt schildersdoek op een spieraam hoort.

Als u een passe-partout bestelt, wordt uw doek bovendien voorzien van een hoogwaardige acrylglasplaat. Dit is absoluut noodzakelijk om de passe-partout te beschermen tegen vocht.

.

DE IDEALE PAPIERSOORT
BÜTTEN- & AQUARELPAPIER

Het handgemaakte Albrecht Dürer Büttenpapier wordt op traditionele wijze gefabriceerd door Hahnemühle. Dit betekent dat de afbeelding geen gesneden randen van papier heeft, maar dat deze zijn gemaakt zoals historische papier vroeger. Door een passepartout komt deze traditionele verfijning perfect tot zijn recht.

GEGARANDEERD DUURZAAM

.

Traditioneel passe-partout

Geplaatst passe-partout

Nu abonneren op onze nieuwsbrief!

Krijg als eerste onze exclusieve aanbiedingen en kortingsvouchers. Wij hebben de mooiste schilderijen en geven tips voor uw inrichting.

De nieuwsbrief kunt u ten alle tijde weer stopzetten.

Hier aanmelden voor de nieuwsbrief:

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en mis nooit een aanbieding!
Naar boven