Maximalisme

Schilderijen passend bij maximalisme

Mag het iets meer zijn?

Maximalisme is meer meer meer. Dit betekent niet dat u uw appartement nu vol moet inrichten met meubels en decoratie, maar dat u uw persoonlijke stijl op een uitbundige manier moet kunnen laten zien. Afhankelijk van uw smaak kan dit opzichtig of kleurrijk zijn. Uw huis wordt een klein museum van de dingen die u leuk vindt en weerspiegelt uw persoonlijkheid één op één. Individualiteit is een genot, want er zijn geen echte richtlijnen en regels, zoals in het minimalisme.

Het neoclassicisme laat zich groeten

Groter en meer opvallend, decadentie en overdaad. Statements is de sleutel in deze levende trend. Daarom hangen veel mensen hele Petersburgse ophangingen in hun appartement of bedekken ze een hele muur met enorme foto's. Een gigantische boekenplank tot aan het plafond gevuld, talloze planten of een smorgasbord van de meest uiteenlopende zaken zorgen voor de interessante flair van het maximalisme. Een zeer duidelijke richtlijn: vooral veel.

Kunst in de badkamer
Maximalisme met kunst en planten

Geconsolideerde stukken in plaats van rommel

Mix en match zijn beste vrienden in maximalisme. Zelfs als je het gevoel hebt dat je favoriete stukken niet overeenkomen met de voor- en achterkant, kun je er zeker van zijn dat ze niet overeenkomen. Dat is het hele punt en in feite ziet het ruimteconcept er op de een of andere manier perfect uit, ondanks de vele verschillende dingen.

Een prachtige wirwar van dingen kan er gewoon als een concept uitzien. Als u zich nu een beetje hulpeloos voelt, kunt u uw toevlucht nemen tot een eenvoudige truc: Concentreer u eerst op één ding. Bijvoorbeeld planten, boeken, muurschilderingen of textiel.

Naar de maximalisme collectie
NAAR BOVEN