Susanne Loose ( * 1988 )

Susanne Loose portret

Biografie van Susanne Loose

Kunstenares die zich laat inspireren door de natuur

Susanne Loose is tatoeëerder en freelance architect. Ze werd geboren in 1988 in Karl-Marx-Stadt (nu Chemnitz) in Saksen. Van 2007 tot 2014 studeerde ze architectuur aan de Technische Universiteit van Dresden en werkte vervolgens in verschillende kantoren in Dresden, Zürich, Berlijn en Hamburg, waar ze nu ook woont.

Ze tekent en schildert sinds haar vroege jeugd. Vooral dieren en mensen tekende ze al tijdens haar schooltijd vooral illustratief, en als tiener gaf ze in mangastijl vorm aan een intensieve fase. Tijdens haar architectuurstudie verloor ze het tekenen uit het oog, maar haar liefde voor grafische kunst werd daar aangewakkerd. Zij waren het meest enthousiast over kunstonderwerpen als naakt tekenen, schilderen, etsen en het onderwerp "representatie", evenals over het maken van sfeerplan tekeningen en visualisaties. Na het begin van haar professionele leven herontdekte ze de drang naar potlood en penseel - en de meeste werken in haar portfolio zijn ook zo ontstaan.  Dit bracht haar ertoe om zich sinds 2017 te wijden aan het tatoeëren, waarbij de artistieke en illustratieve claim van de ontwerpen haar eerste prioriteit is.

Susanne is altijd al enthousiast geweest over bergbeklimmen in de Alpen of te klimmen waar rotsen te vinden zijn. Haar verlangens zijn terug te vinden in haar bergmotieven, die ze op papier brengt met sterke aquarellen en grafische zwarte lijnen in inkt. Ze vindt inspiratie in ruige rotsachtige landschappen of tijdens boswandelingen, in de lichtsfeer bij zonsopgang en zonsondergang, in weersverschijnselen in de bergen, in dieren (vooral katten), in de stilte en eenzaamheid in het hooggebergte (hoe minder bomen, hoe beter), in de bossen: Hier rust de ziel op de plek waar de ziel rust.

In de bergillustraties tekent ze de rotsen dun, schildert ze de oppervlakken met aquarel naar gelang het gevoel en zet ze de zwarte lijnen (contouren) met de inktstift of de fineliners / markers. Ze schildert uit het geheugen of soms helemaal zonder patroon. Ze geeft de voorkeur aan een vrije vertegenwoordiging in gevoel. "Kleine foutjes in het plaatje storen me minder. Het hoeft niet perfect te zijn, maar wel levendig", - zegt de kunstenares

Ze werkt meestal met aquarellen (de kleurkeuze is afhankelijk van welke kleur ze wil) en tekent lijnen met inkt. Voor de tatoeageontwerpen gebruikt ze vaak de iPad.

Kunstdrukken & schilderijen van Susanne Loose
Naar boven