Jean-Babtiste-Camille Corot ( * 1796 † 1875 )

Biografie van Jean-Baptiste Camille Corot

De beste Franse landschapsschilder

Jean-Baptiste Camille Corot werd geboren in Parijs op 16 juli 1796. Voordat hij zich met zijn 26 jaar volledig aan de schilderkunst wijdde, was hij opgeleid tot doekenhandelaar.

COROT werd tijdens zijn leven al beroemd voor zijn werk en werd ook financieel zeer succesvol door zijn kunst goed te kunnen verkopen. Dit is te wijten aan de slimme marketing van zijn werken. Corot, die nooit trouwde en geen kinderen had schonk een groot deel van zijn inkomen aan liefdadigheidsinstellingen. Vooral de armen en wezen kregen een flink deel. < /p >< p > Corot schilderde vooral landschappen en vrouwen. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door de bijna delicate kleuren waarmee hij erin slaagde om de sfeer van een plaats te vangen. Schilderijen maken met de juiste stemming was zijn stokpaardje. Na 1850 perfectioneerde hij deze kunst. Hij werd beschouwd als de meest toonaangevende landschapsschilder in Frankrijk en is een van de meest vervalste kunstenaars wereldwijd. Daar had hij zelf ook schuld aan, want hij signeerde namelijk niet ieder werk en liet zelf ook werk reproduceren en verspreiden.

Corot omarmde het impressionisme en was de belangrijkste vertegenwoordiger van de school van Barbizon, een groep van Franse kunstschilders. Veel kunstenaars waren trots op de opleiding met hem. Zijn belangrijkste leerling was Camille Pissarro.

Corot stierf op 78 jarige leeftijd in Parijs, waar is begraven op Père Lachaise

Kunstdrukken & schilderijen van Jean-Babtiste-Camille Corot

Naar boven