Gustave Caillebotte ( * 1848 † 1894 )

Zelfportret - Gustave Caillebotte

Biografie van Gustave Caillebotte

Regenachtige dag in Parijs

De schilderijen van de op 19 augustus 1848, in Parijs geboren Franse schilder van het impressionisme, weerspiegelen het leven in de bourgeois-buurten van Parijs..

Gustave Caillebotte schilderde al sinds zijn 12e verjaardag, werd aangemeld voor de Jura, en studeerde af in 1870. Een paar dagen later al begon de Duits-Franse oorlog en moest hij in dienst. Hij heeft 9 maanden in dienst gezeten, en reisde daarna met zijn broers en zijn vader in 1872 af naar Italië, Zweden en Noorwegen. Dit jaar nam hij ook lessen bij de schilder Léon Bonnat om zich voor te bereiden op het toelatingsexamen voor de École des Beaux-Arts (rijksakademie van beeldende kunsten in Parijs).)

In 1873 op een leeftijd van 25 jaar, nam hij het landgoed van zijn vader over, daar maakte hij 80 schilderijen. Aangezien hij uit een rijke familie kwam werd hij een groot liefhebber en pleitbezorger voor het impressionisme. Hiervan organiseerde en financierde hij de eerste exposities zelf

Caillebottes stijl werd beïnvloed door Edgar Degas, Claude Monet en Pierre-Auguste Renoir. Zijn landschaps schilderijen doen sterk denken aan de schilderkunst door de impressionist Frédéric Bazille. Terwijl zijn portretten meer doen denken aan Degas. Zijn werken werden na zijn dood nagelaten in een stichting. Vandaag de dag zijn deze beschikbaar alsCollectie Caillebotte in het Parijse kunstmuseum Musée d’Orsay .

Gustave Caillebotte stierf op 21. februari 1894 op een leeftijd van 45 jaar aan de gevolgen van een beroerte.

© KUNSTKOPIE.DE

 

Kunstdrukken & schilderijen van Gustave Caillebotte

Naar boven