Ferdinand Hodler ( * 1853 † 1918 )

Portret Ferdinand Hodler

Biografie van Ferdinand Hodler (1853 - 1918)

De beroemdste 19de eeuwse Zwitserse schilder: Ferdinand Hodler werd geboren op 14 maart 1853 in Bern, maakte schilderijen in de stijl van symboliek en Jugendstil.

De jonge Hodler groeide op in slechte omstandigheden en moest al tijdens jonge leeftijd voor zijn familie zorgen. In 1868 trad hij in de leer als leerling schilder. En in 1871 werd hij ontdekt in Genève door Barthélemy Menn en ingeschreven als leerling. Hij bestudeerde de oude meesters en oriënteerde zich op de grote kunstenaars van zijn tijd, zoals Camille Corot en Gustave Courbet. In het midden van de jaren 1880 ontwikkelde hij zijn eigen stijl van kunst - het parallellisme - en werd beïnvloed door zijn confrontatie met het onderwerp van sterven en dood.

Hodler heeft deelgenomen aan meer dan 200 tentoonstellingen en won de gouden medaille voor 3 van zijn werken in 1900 tijdens de Wereldtentoonstelling in Parijs. Zijn economische situatie werd hierdoor onmiddellijk verbeterd, hij werd een van de toonaangevende schilders in Europa en heeft grote erkenning gekregen tot aan zijn dood op 19 mei 1918,.

© KUNSTKOPIE.DE

Kunstdrukken & schilderijen van Ferdinand Hodler

Naar boven