Dieter Braun ( * 1966 )

Dieter Braun portret

Biografie van Dieter Braun

Ontwerper van digitale dierenwerelden

Dieter Braun is een bekende freelance illustrator en kinderboeken schrijver. Hij werd geboren in 1966 en groeide op in de stad Dinslaken, in Noordrijn-Westfalen. Hij studeerde communicatie vormgeving aan de Folkwang-Universiteit voor de Kunsten in Essen, waar hij koos voor de richting illustraties. . Al tijdens zijn studie kreeg hij zijn eerste opdrachten en maakte illustraties voor verschillende agentschappen. Andere beroemde illustratoren vormden een belangrijke inspiratie voor hem. In de late jaren negentig verhuisde Dieter Braun naar Hamburg, waar hij tot op heden leeft.

Als een klein kind keek hij natuur documentaires, bracht tijd door in de dierentuin en dit inspireerde hem tot zijn eerste tekeningen. Zijn ouders hebben hem altijd daar waar mogelijk ondersteund.

Op zijn talrijke reizen naar Afrika en Australië heeft de kunstenaar de dieren in het wild waargenomen, hun gedrag en hun lichamelijkheid met eigen ogen vastgesteld. De expressieve illustraties vloeien voort uit deze inspiraties. Hij maakt illustratieve eenvoudige dierlijke portretten en landschappen waarin niettemin het karakter en de eigenschappen worden getoond.

Dieter Braun heeft een geheel eigen stijl, die hij in de loop van jaren heeft ontwikkeld die is geëvolueerd door de jaren heen. Aan het begin van zijn carrière waren er veel minder mogelijkheden met grafische programma's. De computers waren veel langzamer en er waren niet zo veel programma's. Vandaag de dag, creëert hij met zijn grafische illustraties vectoren, die hij met handgetekende en gescande afbeeldingen combineert. De indrukken uit de natuur schetst hij in zijn atelier in Hamburg op papier of op de iPad, waarna hij het aangevuld met cirkels, vierkanten, driehoeken om volledige composities te maken. In Photoshop maakt Braun dan de afbeeldingen en kleuren af. Zijn illustraties neigen soms naar Art Deco door de gedempte kleuren. Maar toch heeft hij veel moderne elementen in zijn werk, de inhoud en kleur van zijn illustraties zijn fascinerend harmonisch.

Braun's opdrachten zijn talrijk ,hij werkt voor tijdschriften en agentschappen. Klanten zijn : Time magazine, New York journal, Forbes magazine, Newsweek, Stern, GEO-,. Süddeutsche Zeitung, Time, WWF, illustraties voor de jubileum editie van "MOMO" door Michael Ende en nog veel meer. Hij illustreerde ook ontwerpen voor McKinsey, Leagas Delaney en voor verschillende uitgevers. Zijn eigen boeken omvatten o.a.: "De wereld van wilde dieren in het zuiden", "De wereld van wilde dieren in het noorden", "De wereld van de bergen", "Nukka & ISI op grote vaart", "Nukka & ISI en het woeste schip".

Kunstdrukken & schilderijen van Dieter Braun

Shop | Galerie
Naar boven