Bloemenlexicon van de kunstdrukken

Bloeiende kunstdrukken

Frida Kahlo de Rivera zei: "Ik schilder bloemen zodat ze niet doodgaan." We zijn het hiermee eens en vinden: Een geschilderd boeket als kunstdruk heeft meer dan één voordeel: het verdort niet, maar blijft net zo mooi als de kunstenaar het heeft gemaakt. Een bloemschilderij is een blijvende herinnering aan de mooiste bloemen en planten op deze aarde. En het is nog steeds trendy!

In het interieur zijn bloemen en groene planten onze sterren van het hart. Planten, bloemen, boeketten en bloemknoppen sieren patroonstoffen en behang. In de kunst zijn de botanische motieven in verschillende stijlen verkrijgbaar. Wat is de reden hiervoor? Kunstenaars uit de meest uiteenlopende tijdperken schetsten of schilderden bloemmotieven, omdat ze vooral geschikt waren voor de weergave als stillevens. Graag werd je geportretteerd in verband met een vrouw om haar lieflijkheid te onderstrepen.

Bloemenkunst aan uw eigen muur

2019 Urban Jungle Trend, 2020: planten in alle kleuren en vormen. In steden zijn planten een echte zegen: In tuinen, groene ruimtes, op balkons of aan uw eigen muur als bloemsierkunst.

Als u uw huis niet helemaal in het groen wilt inrichten, kunt u ook prachtige kunstprints gebruiken en deze in kleuren kopen die bij uw huis passen. Wij bieden bloem- en tuinmotieven die passen bij elke stijl en hebben werken van beroemde kunstenaars als Claude Monet, Vincent van Gogh, Gustav Klimt en Pierre-Auguste Renoir. Hedendaagse kunst en fotografie staan ook op ons repertoire en brengen nieuwe perspectieven en invalshoeken in de bloemsierkunst.

Floriografie - De taal van de bloemen


Bloemen zijn perfect om een geliefde te vertellen hoeveel je van ze houdt. Elke bloem heeft een betekenis, dus een boeket kan als een gedicht zijn als je de juiste bloemen kiest. Het mooie van bloemen is dat ze geschikt zijn voor zowel de romantische als de platonische liefde en dat ze een echte blikvanger zijn - of het nu gaat om een klassiek boeket of een moderne kunstdruk.

Rozenschilderijen als hoogwaardige kunstdrukken op papier

Roos - De koningin van de bloemen

Is de roos versleten als symbool van de liefde? Wij denken van niet, want de roos staat voor passie, schoonheid, dankbaarheid en erkenning. Met de kleur die we kunnen communiceren: Een rode roos staat voor onvoorwaardelijke liefde, terwijl een roze roos eerder het begin van romantische gevoelens vertegenwoordigt. Paarse rozen staan voor grote bewondering en kunnen liefde op het eerste gezicht betekenen. Witte rozen symboliseren onschuld, trouw en zijn geschikt voor langdurige relaties. Oranje rozen staan voor geluk en zekerheid en een gele roos drukt vreugde uit.

Lelie - De geheime favoriet

Gevoelens uitdrukken in het Victoriaanse tijdperk? Dat is gewoon niet gebeurd. Maar om te communiceren hoe je je over elkaar voelt, was een geheime taal de perfecte oplossing. De iris is een teken van trouw. Het is vernoemd naar de godin Iris, die de regenboog verpersoonlijkt. Zo verschijnt de lelie ook in vele kleuren en is het een teken van goed nieuws. In boeketten wordt het vaak gebruikt om een vleugje kleur toe te voegen.

Afdrukken van een gladiola schilderij voor een modern interieur

Gladiolen - Onze trotse heldin

In het Romeinse tijdperk sprak men vroeger over gladiatorengevechten, net zoals we vandaag de dag over series praten. Twee zwaardvechters vechten met elkaar voor hun leven. De winnaar werd overladen met gladiolen. In sommige landen is gladiolen nog steeds een symbool van de overwinning. Met zijn puntige bladeren raakt hij iedereen recht in het hart.

Tulp - De bloem der kleuren

De rode en de witte tulp staan, net als de roos, voor eindeloze liefde. Gele tulpen drukken vreugde en sympathie uit. Roze duidt op het begin van een tedere liefdesrelatie, terwijl oranje al pure fascinatie uitstraalt. Als bloem die in vele kleuren verschijnt, wordt de tulp vaak opgenomen in voorjaarsboeketten en vaak weggegeven als een kleurrijk boeket. Maar wees voorzichtig: met precies zeven kleurrijke tulpen staat er: "Ik ben in de zevende hemel uit liefde voor jou".

Kunstliefhebbers kunnen hier terecht:

Warm Scandi

Warm Scandi

Met warmte decoreren

 

Scandinavische stijl van inrichten ontmoet warme kleuren en organische vormen.

Imposante schilderijen ensceneren

Maximalisme

Leef individueel

 

Maximalisme zet je eigen karakter vakkundig in het middelpunt van je interieurontwerp.

NAAR BOVEN