Bauhaus stijl meubilair met kunstprints

Inrichten in Bauhaus-stijl

De mix van duidelijke functionaliteit en gereduceerde vormen maakte het Bauhaus tot het populaire design van de moderne tijd. Ontdek met welke kunstdrukken u uw Bauhaus-stijl perfect kunt maken.

.

Bauhaus kunst
Bauhaus: primaire kleuren

Puristisch in kleur en vorm

 

Eenduidige, minimalistische structuren zijn typerend voor de Bauhaus-stijl.

Dit combineert symmetrische vormen, de primaire kleuren rood, geel en blauw evenals zwart en wit met sterke materialen van metaal, beton en glas.

De basis van het Bauhaus werd in 1919 gelegd door de architect Walter Gropius met de oprichting van het "Staatliches Bauhaus in Weimar".

Voor het eerst werden kunst en ambacht, design en functie met elkaar gecombineerd - en door kunstenaars als Paul Klee en László Moholy-Nagy verder ontwikkeld tot een eigen avant-garde stijl.

Bauhaus kunst ontdekken »

Hoeken en randen

 

Bauhaus staat voor de samensmelting van kunst en functie. Voor oprichter Gropius stond voorop dat een object mooi moest zijn om naar te kijken, eenvoudig en functioneel.

De inrichting moest eenvoudig en praktisch zijn. Symmetrie speelt hier net zo'n belangrijke rol als duidelijke randen en rechte lijnen.

Geometrische patronen raken de kern van de Bauhaus-aanpak.

Geometrische vormen ontdekken »
Geometrische vormen in Bauhaus

Compromisloos: dibond

Typisch voor Bauhaus zijn de massieve materialen zoals metaal, staal en chroom, die overal worden toegepast vanwege hun betrouwbare stabiliteit en eenvoud. Kunstwerk gedrukt op een aluminium plaat is een bijzondere blikvanger van het moderne soort.

Meer over dibond »
Geïnspireerd door het Expressionisme: De Bauhaus-stijl

Design klassieker

 

De Bauhaus-benadering vloeide voort uit de kunststijl van het Expressionisme. De expressiviteit van lijnen en de abstracte vereenvoudiging van het representatieve, alsmede het gebruik van sterke kleuren van het expressionisme zijn ook terug te vinden in het Bauhaus.

Daarom hebben veel bekende kunstenaars van dit tijdperk, zoals Wassily Kandinsky, Paul Klee of László Moholy-Nagy, lesgegeven aan de Bauhaus Kunstschool in Dessau.

Deze schilders worden, net als de Bauhaus-stijl, beschouwd als grondleggers van het modernisme.

Ontdek expressionisme »

Zin in nog meer inspiratie?

Minimalisme

Minder is meer: hoe je je huis stijlvol kunt inrichten met minimalistische kunstprints

Schilderijen voor je werkkamer

Gestructureerde werkruimte

Werkplek

Waardig materiaal en duidelijke lijnen zorgen ervoor dat je in de juiste werkmodus blijft.

Schrijf u nu in voor de KUNSTKOPIE nieuwsbrief!

Wees als eerste op de hoogte van speciale aanbiedingen en exclusieve vouchers. Wij presenteren prachtige motieven voor uw huis en geven u ideeën voor de inrichting.


Schrijf u nu hier in voor onze gratis nieuwsbrief:

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en mis nooit een aanbieding!
Naar boven