Leveringsgarantie inclusief lijst voor Kerstmis eindigt snel!

Bauhaus kunst

100 jaar Bauhaus  - Bauhaus opnieuw ontdekken

Bauhaus

101 jaar geleden, op 1 April 1919, ontstond in Weimar Bauhaus dat uitgroeide tot een van de meest invloedrijke design en kunst scholen van het modernisme. Het Bauhaus stond in de eerste 14 jaar, vanaf 1919 tot 1933 in de steden van Weimar, Dessau en Berlijn. De oprichter en eerste directeur van Bauhaus was de Duitse architect Walter Gropius.

Bauhaus bracht allereerst kunst en handvaardigheden samen - geëmancipeerd door de industrialisatie - en had als doel deze vaardigheden weer nieuw leven in te blazen. De artistieke vernieuwingen werden gecentreerd in drie gebieden: architectuur, kunst en design. Het Bauhaus wordt beschouwd als de bakermat van de avant-garde en klassiek modernisme en vormt het beeld van modernistische stromingen vandaag de dag.

De status en het prestige van Bauhaus manifesteerde zich ook door beroemde docenten zoals Josef Albers, László Moholy-Nagy, Marcel Breuer Wassily Kandinsky, Paul Klee, Lyonel Feininger, Gunta Stölzl en Oskar Schlemmer,

De ideeën en ontwerpen die ontstonden in Bauhaus waren hun tijd vaak ver vooruit. Bauhaus is uitgegroeid tot een merk, een vereniging voor zowel een stijl als een definiërend synoniem en onderdeel van de avant-garde en het modernisme.

Inrichten in Bauhaus-stijl »
Gevonden afbeeldingen van collectie Bauhaus kunst
Pagina 1 van 5
Naar boven