101 jaar Bauhaus

100 jaar Bauhaus  - Bauhaus opnieuw ontdekken

101 jaar Bauhaus

101 jaar geleden, op 1 April 1919, ontstond in Weimar Bauhaus dat uitgroeide tot een van de meest invloedrijke design en kunst scholen van het modernisme. Het Bauhaus stond in de eerste 14 jaar, vanaf 1919 tot 1933 in de steden van Weimar, Dessau en Berlijn. De oprichter en eerste directeur van Bauhaus was de Duitse architect Walter Gropius.

Bauhaus bracht allereerst kunst en handvaardigheden samen - geëmancipeerd door de industrialisatie - en had als doel deze vaardigheden weer nieuw leven in te blazen. De artistieke vernieuwingen werden gecentreerd in drie gebieden: architectuur, kunst en design. Het Bauhaus wordt beschouwd als de bakermat van de avant-garde en klassiek modernisme en vormt het beeld van modernistische stromingen vandaag de dag.

De status en het prestige van Bauhaus manifesteerde zich ook door beroemde docenten zoals Josef Albers, László Moholy-Nagy, Marcel Breuer Wassily Kandinsky, Paul Klee, Lyonel Feininger, Gunta Stölzl en Oskar Schlemmer,

De ideeën en ontwerpen die ontstonden in Bauhaus waren hun tijd vaak ver vooruit. Bauhaus is uitgegroeid tot een merk, een vereniging voor zowel een stijl als een definiërend synoniem en onderdeel van de avant-garde en het modernisme.

De festiviteiten bieden een uitgebreid programma met concerten en de landelijke viering van het 100 jarig bestaan van Bauhaus , Workshops, wedstrijden, festivals en tentoonstellingen worden aan de geschiedenis en het belang van Bauhaus gerelateerd. Het motto is : Bauhaus nieuw ontdekken. Daarom willen wij u uitnodigen om onze Bauhaus collectie te ontdekken. Ontdek wat Bauhaus in uw huis kan betekenen. Maak uw eigen kunst!

Gevonden afbeeldingen van collectie 101 jaar Bauhaus
Shop | Galerie
Naar boven