Benny Arte ( * 1970 )

Jonathan Becerra

Kunst uit de geek universe

Jonathan Becerra (Artist Name: Benny Arte) is geboren in 1970 in Caracas (Venezuela). Tegenwoordig woont hij in Frankrijk. Jonathan Becerra studeerde informatica en leerde daar ook digitale technieken.

Deze formatie als kunstenaar beïnvloedde de moderne digitale werken van Victor Vasarely. In zijn kunststijl ontdekte hij de wens om levensboodschappen naar de hele wereld te sturen.

 

Beccera ontwierp een Legofiguur genaamd Benny. Dit karakter is het herkenbare element in alle ensceneringen en artistieke creaties. Benny's personage was ook de inspiratiebron voor de naam van de kunstenaar - Benny Arte.

De kunstenaar beweegt zich in het digitale videospel universum, waar hij zijn Latijns-Amerikaanse wortels op meesterlijke wijze integreert. Deze overgangen tussen denkbeeldige en reëele werelden maken de werken nog persoonlijker, intiemer en geven ze een vleugje spiritualiteit.

 

Benny Arte ontwikkelt digitale kunst en slaat bruggen van ideeën naar popart en symboliek, die hij combineert met figuratieve en abstracte kunst.

 

Becerra creëerde een virtuele galerie - "Walls Emerging", die internationale kunstenaars ondersteunt. Hij is tevens voorzitter van de Milton Becerra Foundation.

Kunstdrukken & schilderijen van Benny Arte

Naar boven