Art Déco

Dat is een goed begin!

Art Deco is terug. Is het ooit zelfs verdwenen? We weten het: Fijne metalen, slanke geometrie en moderne materialen zijn in 2020 in zwang en kunnen in stijl worden gecombineerd. Wie kan dit het beste doen? Individuele liefhebbers die graag experimenteren en die de uniciteit en originaliteit van handgemaakte objecten waarderen.

Het is niet allemaal goud dat schittert? Oh ja, dat is het! Art Deco leeft op glitter en glorie. We houden ook van de delicate organische vormen waarmee we kunnen spelen. Elegante lijnen geven ons het gevoel dat foto's zweven, heldere en sterke kleuren maken ons nostalgisch - en onze eigen vier muren worden een luxe paleis.

 

De jaren '20 in de jaren '20

In het midden van de jaren twintig bereikte Art Déco zijn hoogtepunt en verenigde de ambivalenties van een heel tijdperk. Dit historisch besef vloeit ook voort uit onze 2020-jaren. We houden van kunst die ons verleidt tot een andere eeuw en tegelijkertijd modern is. Art Déco is een liefdevolle klassieker die absoluut geschikt is voor de toekomst door zijn lineariteit en de bewuste mix van materialen.

Alles wordt decoratieve kunst

Met Art Déco nemen we direct de betekenis van woorden op: De kunst van het versieren. Hier is alles kunstzinnig geregeld. De decoratieve kunst vindt zijn oorsprong in het begin van de 20e eeuw in Parijs. Het Franse l' art décoratif staat voor symmetrische, geometrische en gestroomlijnde werken die eenvoudig en aantrekkelijk zijn voor onze ogen. Hiermee staat de stijl tegenover de swingende avant-gardisten.

Meer dan een stijl: één houding

Functie en uitstraling gaan in deze stijl duidelijk hand in hand. Leven als de Grote Gatsby? Meng de nieuwe helderheid met een krachtig snufje luxe. We zijn al in de glamoureuze stijl van de jaren '20. Combineer je kunstwerk bijvoorbeeld met een klassieke Art Déco-spiegel, glanzende oppervlakken zoals gepolijst marmer, gelakt hout, messing figuren of kristalglas.

Speciaal geschikt:

>kunstwerken die het decoratieve ontwerp aanvullen. In Art Déco schikken we rechthoekige, vaak blokkerige vormen geometrisch naar elkaar toe. Met een kunstwerk naar keuze kunt u uw blik naar boven richten door middel van verticale weging. Op deze manier kunt u kleine ruimtes uitrekken en de rijkelijk gedecoreerde ontwerpen een duidelijke lijn geven. Benadruk uw kunstwerk met een metalen lijst. Dit heeft een bijzonder decoratief effect en accentueert de glanzende metalen accenten in de ruimte.

Naar de Art Déco collectie »
NAAR BOVEN