Alfred Sisley ( * 1839 † 1899 )

Alfred Sisley (1839-99) c.1895 (b/w photo) - French Photographer

Biografie van Alfred Sisley

Poezie en gratie

Alfred Sisleywerd op 30 oktober 1839 in Paris geboren en kreeg bij leven niet de erkenning die hij verdient had. Hij behoorde tot de oprichters van de impressionisten, en zijn vrienden waren destijds Renoir en Monet.

Sisley stamde uit een Engelse koopmansfamilie, wiens vermogen hem in staat stelde om het beroep van kunstenaar uit te oefenen. Het vermogen verdampte echter in de de Duits-Franse oorlog van 1870/71, en dat was de reden dat Alfred Sisley vanaf dat moment zelf aan zijn eigen financiële verplichtingen moest voldoen door zijn schilderijen te verkopen

Zijn voorbeelden waren de Engelse landschapsschilders van de vroege 19e eeuw, zoals William Turner, John Constable, Jean-Baptiste Camille Corot en Gustave Courbet.

Er zijn weinig stillevens en portretten van hem bekend. In tegenstelling tot Claude Monet, die vaak met Alfred Sisley vergeleken wordt, blijven de vormen in Sisleys werk gesloten, waar ze bij Monet vaak vervliegen. Sisleys kunst is terughoudend, zoals hij zelf ook een beetje was.

Op 29 januari 1889 stierf hij aan keelkanker, Camille Pissarro schreef kort voor zijn dood over hem: „Hij is een grote en heerlijke kunstenaar. Naar mijn mening één van de grootste.“

© KUNSTKOPIE.DE

Kunstdrukken & schilderijen van Alfred Sisley

Shop | Galerie
Naar boven